NIT

Laivan suunnittelu on tehokasta virtuaalitodellisuudessa, sillä turhat iteraatiot heitetään pois. Eikä tehdä ainoasti tehokkaasti, vaan myös vihreästi.

Juhani Määttänen, Suunnittelujohtaja, NIT

NIT (Naval Interior Team) on mukana Turun yliopiston koordinoimassa Sustainable Shipbuilding Concepts -projektissa (SusCon). Hanke pyrkii löytämään keinoja ja teknologioita jotka tuovat samanaikaisesti liiketoimintahyötyjä sekä vähentävät laivateollisuuden hiilijalanjälkeä ja materiaalihävikkiä.

Yksi ratkaisu ekologisempaan laivanrakentamiseen löytyy nimenomaan meidän CTRL Elements -vituaalitodellisuusalustasta. CTRL Elements -virtuaalitodellisuusalusta on ennen kaikkea tarkoitettu 3D-mallien visualisointiin, sekä yhteistyö- ja koulutustarkoituksiin. Alustan avulla eri toimijat, kuten NIT, pystyvät katselemaan eri malleja ihmisperspektiivistä ja täten vähentämään tarvetta kalliiden mock-uppien (oikean elämän prototyyppi) rakentamiseen. Alusta on tarkoitettu etenkin etäkäyttöön, joten joku toiselta puolelta maailmaa voi tulla vierailemaan samaan malliin kanssasi, näin vähentäen mm. turhaa matkustamista.

NIT:in kokemuksissa kiteytyy se, miten virtuaalitodellisuuden käytöllä pystytään samanaikaisesti parantamaan sekä yritysten prosesseja että vastuullisuutta.

Lue lisää Turun Sanomien artikkelistä.