Kategoriat
Uncategorized

Tarina – vallankumouksellinen lisätyn todellisuuden elämysalusta

Olet varmaan täällä, koska olet joskus harkinnut lisätyn todellisuuden (augmented reality, AR) hyödyntämistä liiketoiminnassasi. Olemme viimeisen puolen vuoden aikana kuumeisesti työstäneet meidän AR-elämysalustaa, jonka avulla eri toimijat pystyvät kustannustehokkaasti ja nopeasti itse suunnittelemaan ja toteuttamaan lisätyn todellisuuden elämyksiä. Miten se eroaa muista markkinoilla olevista ratkaisuista? Tämän blogitekstin tarkoitus on selventää Tarina-alustamme (katso linkistä video!) toimintaperiaatetta ja mahdollisuuksia.

1. Valinnan vapaus

Meidän selainpohjaisen editorin avulla asiakkaalla on täysi vapaus suunnitella ja toteuttaa sellaisia sisältöjä kuin itse haluavat. Kun asiakas ostaa meiltä Tarina-lisenssin, annetaan sisältöjen tekemiseen ja editoriin käyttökoulutus, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että editori on hyvin helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Se on tarkoituksella pidetty simppelinä, jotta asiakkaan ei tarvitsisi käyttää energiaa sen opetteluun, vaan voi täysin keskittyä AR-elämyksenä rakentamiseen.

Esimerkki AR-sisältöpisteen luomisesta.

Editoriin voi ladata kolmenlaisia eri AR-sisältöjä: 3D-malleja, animoituja virtuaalihahmoja tai green screen-kertojahahmoja. Tämän lisäksi sovelluksen lisätietonäkymään pystytään editorin avulla tuomaan kuvia, videoita, tekstejä, monivalintakysymyksiä ja linkkejä. Ylläolevassa videossa luodaan yksinkertainen sisältöpiste, jossa kolmiulotteinen virtuaalihahmo CTRL Reality-paidassa toivottaa vierailijat tervetulleeksi meidän toimistolle. Lisätietonäkymästä käyttäjä voi puolestaan löytää kuvan toimiston kahvikoneesta. Videossa näkyy myös kuinka sisältöpiste laitetaan karttanäkymässä halutulle paikalle. Sisältöpiste aktivoituu automaattisesti kännykän GPS-signaalia hyödyntäen, kun käyttäjällä on Tarina-sovellus auki oikeassa paikassa. Jos sisältöjä halutaan tehdä sisätiloihin onnistuu se kätevästi Bluetooth-majakoiden avulla.

Tarina-alustan avulla pystyt rakentamaan hyvin vaikuttavia AR-kokonaisuuksia. Tästä esimerkkinä vaikkapa meidän Uuteenkaupunkiin toteuttamamme UkiAR-sovellus, joka hyödyntää samanlaista selainpohjaista editoria kuin Tarina. UkiAR:ssa 1800-luvun piikatyttö johdattaa käyttäjän Uudenkaupungin menneisyyteen historiallisten tarinoiden ja valokuvien avulla. Oli kyseessä sitten kolmipäinen lohikäärme tai kaiken tietävä kertojahahmo – lisätyssä todellisuudessa vain mielikuvitus on rajana!

2. Helppokäyttöinen mobiilisovellus

Lisätyn todellisuuden sisältöjen kokemiseen tarvitaan Tarina-sovellus, joka on ilmaiseksi ladattavissa Google Play ja App Storesta. Kuten mainittu, karttanäkymä osoittaa mistä eri sisältöpisteet löytyvät ja ne aktivoituvat automaattisesti, kun käyttäjä saapuu oikealle paikalle. Tämän jälkeen sovellus vie käyttäjän AR-näkymään, jossa käyttäjä voi asetella kyseisen 3D-objektin/hahmon hänelle sopivaan paikkaan.

AR- ja lisätietonäkymä Tarina-sovelluksesta.

AR-näkymästä löytyy neljä eri ikonia. Vasemmasta yläkulmasta aukeaa sivupalkki, josta pääsee mm. gallerianäkymään. Gallerianäkymä on nimensä mukaan galleria kaikille jo vierailuille sisältöpisteille. Oikeasta yläkulmasta löytyy puolestaan lisätietonäkymä, joka antaa lisätietoa kyseisestä sisältöpisteestä. Lisätietonäkymä voi sisältää kuvia, videoita, monivalintakysymyksiä ja tekstiä. Alhaalta löytyy sen sijaan 3D-objetin asetustyökalu ja takaisin karttanäkymään vievä painike.

Käyttäjät voivat ottaa yhteiskuvia hahmojen kanssa ja muistella hienoa AR-kokemusta jälkikäteenkin. Sovellus toimii moderneilla iOS- ja Android-laitteilla ja on käännetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tämä takaa tasavertaisen käyttökokemuksen kaikille kielestä riippumatta.

3. Jokaiselle jotakin

Halusit sitten kevyemmän lisenssin suppeammalle sisällölle tai täysin räätälöidyn sovellusjulkaisun kaikilla herkuilla, niin meidän lisenssivaihtoehdoista löydät sopivan ratkaisun.

Tarinan lisenssivaihtoehdot.

Sopivan lisenssin lisäksi meiltä saa myös huippulaatuisia 3D-mallinnoksia ja animointeja, jotka elävöittävät AR-kokemusta entisestään. Tämän lisäksi asiakkaan on mahdollista ottaa lisenssiinsä vaikkapa green screen-tuki, joka mahdollistaa oikeiden henkilöiden tuomisen sovellukseen sellaisenaan.

Mikäli haluat tarkempaa tietoa hinnoista ja ratkaisusta, ota yhteyttä sales@ctrlreality.fi!