Kategoriat
Uncategorized

Miten virtuaalitodellisuus voi auttaa sinua mullistamaan suunnittelutyösi?

Koronaviruspandemia on pakottanut ihmisiä etsimään luovia ratkaisuja tapaamisten järjestämisen suhteen. Virtuaalitodellisuusratkaisut ovat saaneet osansa kyseisestä etätapaamishypestä – ihmisten innostus on ollut käsin kosketeltavissa. Eikä ihme! Esimerkiksi tasavallan presidentin kehotus ”Ottakaa fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä toisiinne” kiteyttää hyvin virtuaalitodellisuuden tuomat mahdollisuudet. Virtuaalitodellisuudessa pystyy paljolti tekemään samoja asioita kuin oikeassa työympäristössä, kuten esimerkiksi kättelemään, kommunikoimaan, liikkumaan huoneessa, osoittamaan asioita ja elehtimään. Tämä kaikki tapahtuu kuitenkin ilman fyysistä läsnäoloa.

Virtuaalitodellisuus vie asiat myös askeleen pidemmälle ja mahdollistaa sellaisten asioiden tekemisen, joista normaalisti voisi ainoastaan uneksia. Tästä hyvänä esimerkkinä on meidän kehittämämme Elements-virtuaalitodellisuusalusta, joka on tarkoitettu etenkin suunnittelutyön apuvälineeksi. Yllämainittujen kokoustamisominaisuuksien lisäksi ohjelmassa pystyy tarkastelemaan (ja esittelemään) suunnittelutyössä käytettyjä 3D-malleja porukassa. Tämän ansiosta esimerkiksi talon suunnittelija pääsee mallinsa sisälle ja tarkastelemaan mahdollisia ongelmakohtia reilusti ennen rakennusvaihetta.

3D-malleja pystyy tarkastelemaan kokoustamiseen tarkoitetussa tilannehuoneessa. Jokaisella osallistujalla on henkilökohtainen lasersäde, joka takaa sen, että osallistujien katse pysyy oikeassa paikassa.

Mallien tarkastelulla virtuaalitodellisuudessa on useita hyötyjä. Esimerkiksi kun talon suunnittelija pääsee oman mallinsa sisälle, paranee tilankäsitys ja hahmotuskyky huomattavasti. Mallien näkeminen ihmisperspektiivistä paljastaa mallien todellisen luonteen ja auttaa mm. ongelmakohtien paikantamisessa. Virtuaalitodellisuus tekee myös eri vaihtoehtojen vertailusta suoraviivaisempaa ja tämä puolestaan nopeuttaa päätöksentekoa. Virtuaalitodellisuusratkaisu toimii myös loistavana myynnin apuvälineenä, sillä sen avulla asiakkaille pystyy antamaan ainutlaatuisen virtuaalikokemuksen, jota he eivät hevillä unohda.

Myös kooltaan isojen mallien tarkastelu onnistuu Elements-virtuaalitodellisuusalustassa vaivattomasti. Virtuaalitodellisuudessa tilankäsitys parantuu ja mallien mahdolliset ongelmakohdat löytyvät helpommin.

Kaiken tämän lisäksi olemme lisänneet virtuaalitodellisuusalustaan ominaisuuksia, jotka helpottavat mallien tarkastelua entisestään. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat kommentointi- ja mittatyökalut. Kommentointityökalun avulla käyttäjä pystyy luomaan infopisteitä, jotka voivat sisältää esimerkiksi parannusehdotuksia. Mittatyökalun avulla käyttäjä pystyy ottamaan monenlaisia erilaisia mittoja omasta mallistaan ja esimerkiksi varmistamaan, että mallien sisällä pystyy liikkumaan esteettömästi.

Infopisteitä pystyy vapaasti lisäämään ja poistamaan. Ne pysyvät malleissa tarkastelukertojen välillä niin, että seuraavakin näkee mitä muutoksia ollaan ehdotettu.

Jos kuitenkin kaipaat parannusehdotusten tekemiseen visualisempaa otetta, niin voit halutessasi demonstroida ideoitasi piirtotyökalun avulla. Piirtotyökalun avulla pystyt tekemään kolmiulotteisia piirrustuksia ja havainnollistamaan ajatuksiasi aivan eri tavalla kuin normaalisti.

Piirtotyökalun avulla suunnitelmiin voi tehdä lisäyksiä, jotka helpottavat mm. parannusehdotusten visualisoinnissa. Voit piirtää joko vapaalla kädellä tai janatyökalua hyväksikäyttäen.

Kaiken kaikkiaan virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet ovat hyvin laajat. Teknologialla on kyky hurmata kaikki sitä kokeilemaan uskaltautuneet käyttäjät ja siksikin kannustamme ihmisiä rohkeasti kokeilemaan eri ratkaisujamme. Tässäkin artikkelissa jäi useita eri ominaisuuksia mainitsematta, koska parhaiten tästä kaikesta saa selkoa, kun kokeilee itse.

Jos aihe kiinnostaa, niin ota esimerkiksi yhteyttä sales@ctrlreality.fi. Varataan teille demo-esittely, jossa näytämme miten alustamme toimii ja mitä kaikkea sillä pystyy tekemään.

Vie suunnittelutyösi virtuaalitodellisuuteen CTRL Elementsin avulla!